Locaties - locations - locations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Codex

Neem enkel foto's, en laat enkel voetafdrukken na
Dit is de meest bekender regel in urban exploration en ook de belangrijkste, 'Verkennen, genieten en beschermen'. Wij zijn enkel bezoekers en moeten respectvol zijn , neem geen aandenken mee, als iedere bezoeker een kleinigheid zou mee nemen al was het maar een oude krant, wat blijft er dan uiteindelijk nog over als er enkele tientallen de plaats hebben bezocht. Overigens het weg nemen van waarde volle materialen blijft nog steeds diefstal, en wij willen ons van deze praktijken distantiëren. Wij laten ook geen nieuwe zaken rondslingeren we houden het netjes en proper, en verlaten de plaats zonder een spoor achter te laten .
Geen vandalisme/ Graffiti. Vandalisme (graffiti inbegrepen) is respectloos, illegaal en het verpest een geweldige locatie.
Forseer geen toegang tot de plaats, zoek naar een andere ingang er is bijna altijd wel een manier. Het zal je ook veel helpen indien je onverwachts de eigenaar of bewaker of zelf de politie tegen het lijf loopt, zij komen vaak langs dezelfde toegang naar binnen.
Wees voorzichtig Denk na voordat je gaat handelen, ken je grenzen ….. indien je gevoel je zegt dat je beter iets niet kunt doet, vertrouw je gevoel. Lopen op een vloer die er uit ziet alsof hij elke seconde zou kunnen breken, een roestige ladder gebruiken enz. doe je best niet. Probeer ook met meerdere personen te gaan, verwittig zelfs dan een buitenstaander dat deze weet waar je bent ,een klein bericht wanneer je binnen gaat en terug buiten is een kleine moeite, je weet maar nooit je kan vast komen te zitten, bedolven worden onder vallen puin of gewoonweg vallen en iets breken, bedenk dan dat op deze afgelegen plaatsen niet steeds een GSM dekking is. Met meerder personen is het ook naar persoonlijke veiligheid beter, je weet maar nooit wie je daar kan tegenkomen, denk maar aan koperdieven, junks, vandalen en andere duistere individuen.
Verlaat onmiddellijk de locatie wanneer je een verdachte geur en brandlucht ruikt, op sommige locaties liggen nog steeds zeer giftige producten ! Dit is een gevaarlijke hobby, erken dat ! Er zijn reeds mensen gestorven tijdens het verkennen van braakliggende sites.
Bescherm uw gevonden locatie, geef deze niet prijs via het web of openbaar sociaal netwerk indien deze niet openbaar te bezoeken en of algemeen bekend is, blijf in elk geval zeer discreet. Verrassend hoeveel slecht-minded personen niet op zoek zijn naar plaatsen om hun lusten bot te vieren. Laten we de plaats niet verpesten en deze in ere houden, morgen komt een andere urbexer langs en die heeft ook graag een mooie plaats om te fotograferen, we weten toch dat locatie er in de loop van de tijd zal evalueren.
Geniet van jezelf. Zet niet iedereen aan om dit te gaan doen, neem enkel mensen die met eenzelfde ingesteldheid genieten van deze hobby.
Draag je camera met eer en zorg.
Wanneer je dan toch mensen tegen komt die je verzoeken om de plaats te verlaten, blijf beleefd en voldoe aan hun verzoek............er komt nog wel eens een dag.

 

Content 1
Content 2